ornen.hsbbrfwebb.se|ornen@hsbbrfwebb.se

Balkongstatus sommaren 2017

2017-07-06

Nu är sommaren här och vi i styrelsen hoppas att ni skall få många soltimmar på balkongerna i sommar. I höst kommer vi nämligen att påbörja rivningen av balkongerna och därefter kommer de nya balkongerna, räcken och vindskydden att monteras. Styrelsen har kontrakterat Balcona som entreprenör i balkongprojektet och vi har anlitat HSB projektledning via Marie Sandberg.

Produktionen är beräknad att påbörjas i oktober/november och man kommer då resa ställningar och påbörja rivning av balkongerna. I god tid innan detta sker kommer lapp att delas ut där ni kommer att uppmanas att plocka bort allt från balkongen. Om ni önskar spara exempelvis trätrall eller ”klickgolv” så ta även bort detta från balkongen, inom utsatt tid som meddelas i senare utskick.  Mer ingående information kommer gå ut till samtliga när det närmar sig produktionsstart.

Vi kommer även skicka ut en medgivande-blankett som vi vill att ni signerar och lämnar in för att ge tillgång till er lägenhet för att plombera/spärra balkongdörren från insidan. Detta är för att ingen skall kunna ta sig ut på balkongerna då de är under produktion. Myndigheterna kräver att man har ett utfärdat slutbesked innan balkongerna får beträdas igen, med det sagt ber vi er att ha förståelse för att era balkonger inte får beträdas trots att de ser färdiga ut, förrän ni har blivit meddelade att det är godkänt för tillträde igen.

Arbetet med att demontera balkongerna kommer att låta en hel del och vi ber er att ha överseende med detta, vi kommer ju alla att få en väldigt fin balkong i slutändan.

Vi vill även poängtera hur viktigt det är att du läser och tar till dig information som kommer komma i din brevlåda framöver. Detta för projektet skall kunna flyta på ett smidigt sätt. Om produktionen får stillestånd i sin produktion på grund av att möbler etc inte är bortplockade från balkongerna kommer detta att kosta extra för föreningen, sådant vill vi undvika.

Vi vill passa på att önska er en fin sommar!

Med vänliga hälsning

Styrelsen Brf Örnen